Dakgoten

Waarom ONS Dakonderhoud?

✓ Gratis dak inspectie

✓ Vrijblijvende offerte

✓ Actief in heel Nederland

✓ Garantie-certificaat

✓ Geen aanbetaling

✓ Vast aanspreekpunt

Lekkage

Een lekkage rond de dakgoten onder uw dak kan verschillende gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan het vocht wat via de lekkage langs uw buitenmuur naar beneden zal stromen. Onderweg trekt een deel van het vocht in de buitenmuur. Zelfs wanneer u deze in het verleden al eens heeft laten impregneren. Via de buitenmuur kan vocht overslaan op de binnenmuur. Zo kan een lekkage rond dakgoten voor vochtplekken op uw binnenmuur zorgen. Reden genoeg om een lekkage al in een vroeg stadium aan te pakken. Of nog beter, om een lekkage rond dakgoten te voorkomen.

 

Onze specialisten op het gebied van daken helpen u graag bij het herstel van een lekkage of het voorkomen hiervan. Dakgoten kunnen hierbij vervangen worden, hersteld worden of opnieuw worden geplaatst. Het is afhankelijk van de schade, welke oplossing het meest effectief zal zijn.

Lekkage-dakgoten

Verstopte afvoer

Via de dakgoten rond uw dak kan er een grote hoeveelheid bladeren en takjes richting de regenpijpen lopen. Door hun formaat zal een deel van deze takjes rond de regenpijp in de dakgoot blijven hangen. Dit leidt ertoe, dat de dakgoot steeds meer moeite heeft met het afvoeren van hemelwater naar de regenpijp. Op een gegeven moment is dakgoot dermate ernstig verstopt, dat deze zal overstromen. Een lekkage kan hiervan het gevolg zijn, als het vocht bij uw buitenmuur naar binnen trekt.

 

Naast een verstopping van de dakgoot, kan ook een verstopping van de afvoer opspelen. Een dergelijke verstopping is het gevolg van takjes en bladeren die wel bij de regenpijp naar binnen weten te stromen. In de regenpijp blijven ze hangen, waarmee een beginnende verstopping veroorzaakt is. Wij helpen u dergelijke verstoppingen graag op te lossen. Evenals dat we u kunnen adviseren over het voorkomen van verstoppingen.

Verstope-afvoer-dakgoten

Dakgoot hangt door

Wanneer uw dakgoot doorhangt, is het belangrijk om tijdig voor een oplossing te zorgen. Bij een doorhangende dakgoot zal het water in de dakgoot steeds moeizamer kunnen worden afgevoerd. In plaats van dat dit naar de regenpijp stroomt, zal het water op de plek van het doorhangen van de dakgoot blijven staan. Zo neemt de druk op dit punt verder toe, waardoor de kans op een verdere verergering van de schade relatief groot is. Onze specialisten komen graag bij u langs om het doorhangen van de dakgoot te beoordelen. Vaak is het voldoende om de dakgoot op dergelijke punten te verstevigen.

 

Door de dakgoot van extra bevestigingspunten aan de muur te voorzien, zal deze stabieler worden en daardoor minder snel doorhangen. De kans op het overlopen of zelfs breken van een dakgoot wordt zo aanzienlijk kleiner. Voordat we aan de slag gaan zullen we u altijd uitleggen op welke manier wij uw doorhangende dakgoot herstellen.

Dakgoot-hangt-door-dakgoten

Oude dakgoten

Mogelijk heeft u een authentiek pand, waarvan ook de dakgoten in een authentieke staat verkeren. Het is in dergelijke situaties doorgaans geen gezicht, wanneer de oude dakgoten worden vervangen voor moderne alternatieven van pvc. Wij helpen u graag bij het vervangen van uw bestaande dakgoten voor nieuwe, authentieke dakgoten van zink of koper. Ook kunnen we uw oude dakgoten voor u herstellen. Zo zijn er speciale matjes, die in de dakgoot kunnen worden geplaatst bij schade aan de dakgoot. Ook kunnen kleine scheurtjes dicht worden gebrand. Een lekkage onder de dakgoot kan zo worden tegengegaan.

 

Mogelijk kiest u er bewust voor om uw oude dakgoten van zink te vervangen voor een modern alternatief van pvc. In dat geval adviseren we u graag over de mogelijkheden die u hierbij heeft en de voor- en nadelen die het met zich meebrengt. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, helpen we u graag bij het plaatsen van deze dakgoten.

Oude-dakgoten-dakgoten

Vraag een gratis offerte aan

Onze specialisten op het gebied van daken en dakgoten helpen u graag bij het uitvoeren van sterk uiteenlopende klussen. U kunt bij ons terecht voor het vervangen van oude zinken dakgoten, maar bijvoorbeeld ook voor het herstel van schade aan uw bestaande dakgoten. Des te sneller u onze hulp inschakelt bij schade aan uw goten, des te kleiner is de kans op een blijvende schade. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage als gevolg van kleine scheurtjes in- of een verkeerde montage van dakgoten. Een lekkage kan al snel voor een ernstige waterschade zorgen.

 

Vraag een gratis offerte aan, wanneer u benieuwd bent welke kosten er bij het uitvoeren van verschillende soorten werkzaamheden komen kijken. U kunt daarbij geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Mogelijk heeft u naar aanleiding van de beschrijving van een van onze diensten vragen over de manier waarop wij bepaalde klussen aanpakken. Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met onze specialisten op! Ook wanneer u vragen heeft over de kosten voor specifieke klussen, helpen we u graag verder.

 

Wij voorzien u niet alleen van een antwoord op uw vragen. Ook kunnen we u adviseren over de mogelijkheden die u in bepaalde situaties heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden bij het vervangen van dakgoten, de mogelijkheden bij het herstel van lekkages rond uw dakbedekking, enzovoorts.

 

Voor ons is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze kunt maken, wanneer u werkzaamheden aan of rondom uw dak uit wilt laten voeren. Persoonlijk advies en een duidelijke uitleg van onze mogelijkheden staat daarom voorop! Wanneer mogen onze specialisten u van advies voorzien? Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ONS direct