Vogels onder dakpannen en in goten

Volwaardige dakdekkers

Kwaliteitscontrole

Professioneel materiaal

Garantie-certificaat

Geen aanbetaling

Vast aanspreekpunt

Vogels onder dakpannen en in goten

Zitten er vogels onder uw dakpannen, in de dakgoot of onder de zonnepanelen? Grote kans dat de vogels daar een nestje hebben gebouwd, omdat het er lekker warm is en het een veilige plek is voor vogels. Fijn voor hun, iets minder fijn voor u. Vogels kunnen namelijk voor schade zorgen aan uw dak. Wacht dus niet te lang met actie ondernemen. Heeft u geen idee wat te doen? Wij helpen graag!

 

Schade en ongemak door vogels en vogelnesten

Misschien lijkt zo’n vogelnestje op het eerste gezicht onschuldig, maar toch kunnen er nare gevolgen zitten aan een vogelnest op uw dak.

 

Vogelnest onder dakpannen

Zit er een vogelnest onder uw dakpannen? Een veelvoorkomende situatie doordat het een veilig en warm plekje is voor vogels. Maar goed voor uw dak is het niet. In zo’n nestje zit namelijk veel ongedierte dat op deze manier makkelijk toegang heeft tot uw huis. Ook kunnen de vogels de isolatie wegpikken en hoopt zich er poep op.

 

Vogelnest in de dakgoot

Niet alleen dakpannen zijn populair voor vogels, ook in de dakgoot vinden zij vaak een mooi plekje voor hun vogelnest. Dit heeft te maken met de vorm van de goot. De takjes kunnen voor een verstopping zorgen, waardoor het regenwater niet meer goed afgevoerd wordt. Met eventuele waterschade aan de gevel of het dak als gevolg.

 

Vogelnest in de schoorsteen

Een vogelhuisje in uw schoorsteen kan ook zorgen voor problemen. Het kan leiden tot een schoorsteenbrand als vonken vanuit uw kachel in de takjes vliegen of zelfs tot een koolmonoxidevergiftiging wanneer de schoorsteen verstopt is.

 

Vogelnest onder zonnepanelen

Niet alleen zijn wij mensen blij met de komst van zonnepanelen, ook vogels zien dit als een kansje. Nog meer plekken om onder te nestelen! En dat terwijl de ruimte tussen het dak en de zonnepanelen eigenlijk bedoeld is als ventilatieruimte. Door een vogelnest wordt de ventilatie van de zonnepanelen dan ook belemmerd. Ook kan de vogelpoep zorgen voor een lagere energieopbrengst.

 

Vogelnest verwijderen

Voor het verwijderen van vogelnesten in of rondom uw schoorsteen bent u bij ons aan het juiste adres. Vogelnesten mogen we niet verwijderen tijdens de broedperiode, daarom onderzoeken wij eerst of er nog vogels actief zijn op het nest. Is dit niet het geval, dan verwijderen we het nest.

 

Uw dak beschermen tegen vogels

Om te voorkomen dat vogels een vogelnestje bouwen in uw dakgoot, onder uw dakpannen, in uw schoorsteen of onder uw panelen, zijn er een aantal maatregelen die u kunt treffen. Denk aan vogelwering in de dakgoot in de vorm van een rooster, een schoorsteenkap of een vogelschroot. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Offerte formulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Pannendaken

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het vervangen van uw dakpannen of het onderhouden van uw pannendak.

Platte daken

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het renoveren of onderhouden van allerlei soorten platte daken.

Schoorstenen

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het renoveren of opnieuw metselen van uw schoorsteen.

Dakgoten

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het vervangen en / of renoveren van al uw dakgoten.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Mogelijk heeft u naar aanleiding van de beschrijving van een van onze diensten vragen over de manier waarop wij bepaalde klussen aanpakken. Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met onze specialisten op! Ook wanneer u vragen heeft over de kosten voor specifieke klussen, helpen we u graag verder.

 

Wij voorzien u niet alleen van een antwoord op uw vragen. Ook kunnen we u adviseren over de mogelijkheden die u in bepaalde situaties heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden bij het vervangen van dakgoten, de mogelijkheden bij het herstel van lekkages rond uw dakbedekking, enzovoorts.

 

Voor ons is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze kunt maken, wanneer u werkzaamheden aan of rondom uw dak uit wilt laten voeren. Persoonlijk advies en een duidelijke uitleg van onze mogelijkheden staat daarom voorop! Wanneer mogen onze specialisten u van advies voorzien? Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ONS direct