Alles over een zinken dak

Volwaardige dakdekkers

Kwaliteitscontrole

Professioneel materiaal

Garantie-certificaat

Geen aanbetaling

Vast aanspreekpunt

Zinken daken

Waar een zinken dak een paar jaar geleden niet vaak de voorkeur kreeg, wordt het nu weer steeds populairder. Zink is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk metaal en geeft een moderne uitstraling. Het is een flexibel materiaal wat makkelijk geplooid en bewerkt kan worden. Met altijd een unieke uitstraling als resultaat! Zinken daken vindt u vooral terug in de binnenstad en zijn duurder dan bijvoorbeeld dakpannen.

 

Waarom een zinken dak?

Zink is geschikt voor kleine en grote dakoppervlakten. Het is erg flexibel, waardoor extreme vormen mogelijk zijn en het goed past bij een moderne bouwstijl. Zink is niet een van de goedkopere materialen, maar door de geprefabriceerde panelen kan een dak relatief snel bekleed worden. Daarnaast is zink een duurzaam materiaal dat lang meegaat.

 

Voordelen van een zinken dak

✔️ Flexibel en daardoor ideaal voor moderne bouwstijlen en rondvormige daken
✔️ Lange levensduur, gaat tot wel 80 jaar mee
✔️ Past goed bij de jaren 30-stijl
✔️ Recyclebaar

 

Nadelen van een zinken dak

❌ Hogere prijs
❌ Moeilijker te isoleren

 

Zinken dakgoten en zinken regenpijpen

We stoppen niet bij het dak zelf, we nemen eventueel ook de dakgoot mee. Zink is namelijk het meest populaire materiaal voor een dakgoot door de goede prijs-kwaliteitverhouding! Om het plaatje compleet te maken kunnen we ook de regenpijp vervangen met een zinken variant, voor een mooie samenhang in het exterieur van uw woning.

 

Verschillende mogelijkheden en kleuren

Gaat u voor natuurlijk zink of voor gepatineerd zink? Door oxidatieprocessen krijgen de panelen van natuurlijk zink na verloop van tijd een halfmatte uitstraling. Vaak wordt geprepatineerd of gelakt zink gebruikt, waarbij u keuze heeft in alle verschillende kleuren.

 

Naast verschillende kleuren, komt een zinken dak ook voor in verschillende uitvoeringen. Gaat u voor panelen, stroken dus, of leien waarmee u complexere dakvormen afwerkt.

 

We verwerken zink niet alleen in daken, maar we bekleden ook dakkapellen en erkers. Ook de dakrandafwerking, het boeideel, nemen we mee.

 

De kosten van zinken dakbedekking

De daadwerkelijke prijs hangt af van verschillende zaken: grootte, hoe goed de dakdekkers erbij kunnen, de hoeveelheid hoeken die het dak heeft. Hoe arbeidsintensiever de klus, hoe hoger de prijs.

 

Aandachtspunten bij zinken dakbedekking

• Zink kan krimpen en uitzetten, daarom zijn uitzetnaden nodig.
• Houd rekening met vrijkomende metaaldeeltjes, die in regenwater en oppervlaktewater terecht kunnen komen. Een filtersysteem biedt uitkomst.
• Compact, waardoor er meer ruimte beschikbaar is voor isolatie.
• Thermische en geluidsisolatie nodig.

Offerte formulier

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Pannendaken

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het vervangen van uw dakpannen of het onderhouden van uw pannendak.

Platte daken

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het renoveren of onderhouden van allerlei soorten platte daken.

Schoorstenen

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het renoveren of opnieuw metselen van uw schoorsteen.

Dakgoten

ONS Dakonderhoud is gespecialiseerd in het vervangen en / of renoveren van al uw dakgoten.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Mogelijk heeft u naar aanleiding van de beschrijving van een van onze diensten vragen over de manier waarop wij bepaalde klussen aanpakken. Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met onze specialisten op! Ook wanneer u vragen heeft over de kosten voor specifieke klussen, helpen we u graag verder.

 

Wij voorzien u niet alleen van een antwoord op uw vragen. Ook kunnen we u adviseren over de mogelijkheden die u in bepaalde situaties heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden bij het vervangen van dakgoten, de mogelijkheden bij het herstel van lekkages rond uw dakbedekking, enzovoorts.

 

Voor ons is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze kunt maken, wanneer u werkzaamheden aan of rondom uw dak uit wilt laten voeren. Persoonlijk advies en een duidelijke uitleg van onze mogelijkheden staat daarom voorop! Wanneer mogen onze specialisten u van advies voorzien? Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ONS direct