Projecten

Omroep Brabant: “Dakdekker Luuk draait overuren na storm”

BREDA – Hoewel de wind nog steeds niet helemaal is gaan liggen, draaien dakdekkers overuren na de storm van afgelopen zondag. “Het is aanpoten”, zegt dakdekker Luuk van Ons Dakonderhoud.

 

Zo’n 25 tot dertig meldingen van losse dakpannen krijgt Luuk. “Dat zijn er een hoop”, zegt hij. “Het is  geen 9-tot-5-baan.”

 

Lees verder op Omroep Brabant

 

Hoe tevreden kun je zijn? – Review door Frank Kraus

De dakpannen op ons dak in de Kapteijnlaan Veldhoven waren echt op. Dikke lagen mos en stukjes beton lagen regelmatig beneden in de tuin. Wat wil je, bijna 50 jaar hebben ze daar gelegen en dus waren ze, na enkele jaren uitstel en angst voor lekkages, toe aan vervanging.

 

We googleden wat over soorten en prijzen en kwamen toen uit bij een site waar je aan kon geven wat je zou willen, waarna dakbedrijven konden reageren. Enkel O N S Dakonderhoud B.V. reageerde. Ik werd netjes te woord gestaan en we maakten een afspraak die korte tijd laten via mail keurig werd bevestigd. Op 7 januari kwam Cor Spijkers op bezoek. Cor, trots op zijn bedrijf en mensen, straalde vakmanschap en vertrouwen uit. Werken volgens de voorschriften, aangesloten bij brancheorganisaties, weten wat er mogelijk is. Niet de goedkoopste, geen prijsvechter, maar kwaliteit voorop, duidelijke offerte, betaling achteraf, etc. Een dag later de offerte met alles tot in detail uitgewerkt. Weer googelen en vaststellen dat de prijzen van de materialen, afvoer materialen, etc. niet bijzonder afwijken met dat wat je er over kunt vinden. Heel compleet allemaal. We tekenen in vertrouwen de offerte.

 

Na de Carnavalsvakantie zouden ze komen en er viel die dagen iedere dag regen. Het kwam echt met bakken uit de lucht. Steeds telefonisch contact over wel of niet komen, maar op tijd en in overleg. Op een droge dag alle pannen eraf en de nieuwe erop. Vier man sterk, in een rap tempo, volledig beveiligd, een team vakmensen die enorm op elkaar zijn ingewerkt. Duidelijke leiding, elkaar scherp houden en veel roepen over en weer. Zo gaat het ook in een goed restaurant, denk je dan.

Korte tijd daarna de dakkapel afwerken en kosteloos eventjes reinigen en meteen het schoonmaken van de ramen meenemen!  Een volgende droge dag de goten in orde maken en dan is het klaar. Al het afval opgeruimd en meegenomen. Het dak en dakkapel zien er weer fantastisch uit. Wij gaan niet meer meemaken dat er een nieuw dak op zal moeten en als er wat zou zijn hoeven we maar te bellen. Garantie op kwaliteit die je met eigen ogen hebt gezien, waar je vertrouwen in hebt. Een dag nadat het helemaal klaar is de rekening. Precies zoals vooraf afgesproken, in mindering gebracht wat niet nodig was om uit te voeren.

 

Wat een kwaliteit en hoe tevreden kun je dan zijn. Wil je mij bellen, wil je het met eigen ogen komen zien? Geen punt. Dit bedrijf, ONS Dakonderhoud B.V. waar alles van receptie tot de goot goed geregeld is, waar vakmensen allemaal echt samenwerken en heel correct zijn, gun je nog veel daken.

 

Frank Kraus
06-45204780

Bungalow isoleren te Bunnik

De eigenaar van de bungalow koos voor een complete renovatie van zijn dak waarbij wij het gehele dak tot aan de dakvloer hebben gesloopt. Er bleek ook een gedeelte van de dakvloer slecht te zijn deze hebben wij in samenspraak met de klant mogen vervangen. Vervolgens hebben wij het nieuwe dak voorzien van de vereiste isolaties en folies, een onderlaag en een bitumen dakbedekking die de levensduur van het dak verlengt.

Tot slot hebben wij de dakrand afwerking voorzien van een nieuwe aluminium daktrim en hebben wij het schuine dak voorzien van nieuwe dak shingles.

Pannendak vervangen in Oosterhout

Betreffende particuliere opdrachtgever heeft gekozen voor een nieuwe betonnen pannendakbedekking. Hierbij hebben wij onze opdrachtgever geadviseerd om te kiezen voor een nieuwe betonnen pannendakbedekking, maar dan behandeld met een glazuur laag. Deze glazuur behandeling zorgt ervoor dat de dakpannen langer mee gaan en er geen mos meer aan de dakpannen hecht. De opdrachtgever koos met ons ervoor om de bestaande panlatten en tengels te handhaven en alleen de pannendakbedekking te vervangen dit kan uiteraard alleen maar als de huidige latten nog in een goede staat verkeren.

Naast de nieuwe pannendakbedekking hebben wij ook het dak voorzien van nieuwe loodvervanger loodstroken en loodflappen. Dit is bij ons gebruikelijk om in het project mee te nemen, omdat wij ook op de details van uw dak garantie willen afleveren.

dakdekker oosterhout

Schoorsteen renovatie in ’s-Hertogenbosch

Om onze veiligheid te kunnen garanderen is er bij deze klus gekozen voor een hoogwerker met voldoende bereik om de schoorsteen te kunnen renoveren. Onze opdrachtgever kwam via internet met ons in contact nadat hij merkte dat de voegen van zijn schoorsteen veel vocht opzogen, daarnaast was de klant ervan op de hoogte dat zijn loodstroken en loodloketten van zijn schoorsteen aan vervanging toe waren. Wij hebben de schoorsteen voorzien van nieuwe waterdichte voegen, zwarte loodvervanger loodstroken en loodloketten.

Daarnaast is de bovenplaat van de schoorsteen voorzien van een nieuwe waterdichte cementdeklaag en hebben wij de schoorsteen behandeld met impregnatie middel om in de toekomst vochtproblemen voor te zijn.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

Mogelijk heeft u naar aanleiding van de beschrijving van een van onze diensten vragen over de manier waarop wij bepaalde klussen aanpakken. Neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met onze specialisten op! Ook wanneer u vragen heeft over de kosten voor specifieke klussen, helpen we u graag verder.

 

Wij voorzien u niet alleen van een antwoord op uw vragen. Ook kunnen we u adviseren over de mogelijkheden die u in bepaalde situaties heeft. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden bij het vervangen van dakgoten, de mogelijkheden bij het herstel van lekkages rond uw dakbedekking, enzovoorts.

 

Voor ons is het belangrijk dat u een weloverwogen keuze kunt maken, wanneer u werkzaamheden aan of rondom uw dak uit wilt laten voeren. Persoonlijk advies en een duidelijke uitleg van onze mogelijkheden staat daarom voorop! Wanneer mogen onze specialisten u van advies voorzien? Neem vandaag nog contact met ons op.

Bel ONS direct